
1 su bardağı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
1 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
Birer yemek kaşığı nane ve kimyon
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
SOS İÇİN
2 diş sarımsak
1/3 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
SERVİS İÇİN
1 dal taze soğan
Mercimeği tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ile doldurun. Kısık ısıda mercimek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan mercimeğe (az sulu kalacaktır) bulguru ekleyin ve iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurun şişip mercimek ile özdeşleşmesi için 1 saat bekletin. Küp kestiğiniz soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyılmış sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Domates salçasını katıp kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın. Biber salçasını, ince kıyılmış maydanozu baharatları ve nar ekşisini ilave edin. İyice karıştırın ve ılınmaya bırakın. Ilınınca bulgurlu karışıma ekleyin. Elinizle yoğurarak bütün malzemenin özdeşleşmesini sağlayın. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dondurma kaşığı ile top yapıp tabağa ya da kızarmış ekmek üzerine yerleştirin. Sos için rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşisini iyice karıştırın. Mercimek köftelerinin üzerine gezdirin. Kıyılmış soğan serpip servis yapın.