Sofra
Görünümü ile fark yaratacak enfes bir tarifimiz var! Hem sağlıklı hem de lezzetli olan yeşil pilav tarifi.

MALZEMELER

Ispanak, maydanoz, kıyılmış soğan, kabaca doğranmış sarımsak, tuz, karabiber, kıyılmış acı sivri biber ve yarım su bardağı sebze suyunu blenderden geçirin. Pirinci iyice yıkadıktan sonra ılık suda 1 saat dinlendirip suyunu süzün. Pilav tenceresine zeytinyağı ile pirinci alıp 5 dakika karıştırarak kavurun. Ispanaklı karışımı ve ısıtılmış bir buçuk su bardağı sebze suyunu ilave edin. Kaynayana kadar harlı ateşte pişirip kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp, üzerini önce kağıt havlu, sonra tencerenin kapağı ile kapatıp 15 dakika dinlendirin. Limon suyunu ilave edip, çatal yardımıyla havalandırın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.