Vanilyalı Bademli Sütlaç

Vanilyalı Bademli Sütlaç

Pirinç, süt, Hindistan cevizi şekeri, vanilya ve tarçını küçük bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli tahta kaşıkla karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp kaselere pay edin. Sos için tüm sos malzemesini küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu tatlıların üzerlerine pay edip soğuk olarak servis yapın.

Malzemeler

Yapılışı

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...