Yarım kilo aşurelik buğday
Yeteri kadar su
6 adet kemiksiz tavuk budu
1 adet soğan
GARNİTÜR İÇİN
250 gram nohut
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça, tuz
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı toz biber
Buğdayı iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Süzün ve tekrar üzerini geçecek kadar soğuk su koyun. 2-3 saat beklettikten sonra süzün ve tekrar soğuk su ilave edin. İçine yıkanmış tavuk etini ve bütün soğanı atın. Et ve buğday yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içinden soğanı çıkarın. Tavuk etini de alın ve elinizle didikledikten sonra tekrar buğdayın içine katın. Tuz kattıktan sonra mikserle çırparak macun kıvamına getirin (çırpma esnasında çok koyu olursa biraz sıcak su ilave edin). Diğer taraftan, bir gece öncesinden ıslattığınız nohudu yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Nohudu kattıktan sonra 1-2 dakika kısık ısıda çevirin ve tuzunu ayarlayın. Keşkeği servis tabağına alın ve ortasını açıp nohudu yerleştirin. Üzerine tereyağında yaktığınız toz kırmızı biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.