![Sütlü Erişte](https://ia.tmgrup.com.tr/45b428/943/488/0/152/500/411?u=https://i.tmgrup.com.tr/sfr/2023/04/12/sutlu-eriste-1681289760224.jpg)
3 su bardağı ev eriştesi
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı tulum peyniri veya çökelek
Biberiye veya maydanoz
Süt, su ve tereyağını bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Diğer taraftan 1 su bardağı erişteyi kenara ayırın. Kalan erişteyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp 5 dakika karıştırarak kavurun. Ocaktaki karışım kaynamaya başlayınca tüm erişteyi üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp pilav pişirir gibi suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu tamamen çekince üzerine kağıt havlu kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip cevizleri 1-2 kez çevirin. Ufalanmış peynirle birlikte eriştenin üzerine serpin. Biberiye veya maydanozla süsleyerek servis yapın.