Sofra

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    KRAKER HAMURU İÇİN

    56 gram oda ısısında tereyağı

    67 gram esmer şeker

    Yarım su bardağı un

    1 yemek kaşığı kakao

    HAMUR İÇİN

    1 çay bardağı süt

    1 çay bardağı su

    2 çay kaşığı toz şeker

    Yarım çay kaşığı tuz

    80 gram tuzsuz tereyağı

    1 su bardağı un

    4 adet yumurta

    KREMA İÇİN

    2 su bardağı süt

    2 yemek kaşığı un

    2 yemek kaşığı nişasta

    1 adet yumurta

    Yarım paket labne peyniri ya da mascarpone

    1 paket krem şanti

Kraker hamuru için tereyağı ve esmer şekeri kaşık yardımıyla karıştırın. Un ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı ikiye bölüp, yarısına kakao ekleyin. Sade hamuru iki streç filmin arasına yerleştirip merdane yardımıyla yaklaşık 2-3 mm incelene kadar açın. Kakaolu hamura da aynı işlemi uygulayıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamur için süt, su, toz şeker, tuz ve tereyağını bir tencereye alıp kaynatın. Daha sonra un ilave edip kısık ateşte 1 dakika kadar daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alıp fırın tepsisine aralıklı olarak yaklaşık fincan ağzı büyüklüğünde sıkın. Kraker hamurunu buzdolabından çıkarıp kahve fincanıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz kraker parçalarını fırın tepsisine sıktığınız hamurların üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Krema için süt, un, nişasta ve yumurtayla pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca labne peyniri ve krem şanti ilave edip iyice çırpın. Fırından alınıp iyice soğuyan 1 adet pufun düz kısmına sıkma torbası yardımıyla kremadan sıkın. Üzerini 1 adet puf ile kapatın. Kalan pufları da aynı şekilde hazırlayıp, buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Dilediğiniz şeklide süsleyip servis yapın.