Sofra

MALZEMELER

    250 gram haşlanıp kabukları temizlenmiş kestane

    Yarımşar su bardağı süt ve krema

    250 gram tereyağı

    250 gram bitter çikolata

    4 adet yumurta

    1 su bardağı toz şeker

    ÇİKOLATA SOS İÇİN

    100 gram bitter çikolata

    1 yemek kaşığı kakao yağ

Kestanenin kabuklarını soyup tencereye alın. Süt ve krema ilave edip kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Blender'den geçirin ve püre haline getirin. Tereyağı ve çikolatayı birlikte benmari usulü eritin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını 3 yemek kaşığı toz şekerle katılaşana kadar çırpın. Yumurta sarılarını kalan toz şekerle 8-10 dakika boyunca çırpın. Üzerine kestane püresi ve tereyağlı çikolatayı ekleyin. Yumurta akını ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı yağlanıp unlanmış orta boy kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Çikolata sos için çikolata ve kakao yağını birlikte benmari usulü eritin. Pastanın üzerine gezdirip servis yapın.