250 gram haşlanmış palamut,
çipura ve levrek karışımı
85 gram ekmek içi
1 adet yumurta
Birer çay kaşığı tuz ve karabiber
300 gram haşlanmış patates
6 adet taze soğan
1 yemek kaşığı yaban turbu sosu
TEPSİYE SERPMEK İÇİN
2 yemek kaşığı un
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı
SERVİS İÇİN
Dilimlenmiş limon ve yaban turbu sosu
Derin bir kapta haşlanmış balık, haşlanmış ve ezilmiş patates, doğranmış taze soğan, yaban turbu sosu, ufalanmış ekmek içi, yumurta, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Harcı 8 parçaya bölüp elinizde yassı, yuvarlak köfteler hazırlayın. Unlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirip 15 dakika derin dondurucuda dinlendirin. Sürenin sonunda az miktarda ısıtılmış yağda önlü arkalı hafif kızarana kadar pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip dilimlenmiş limon ve yaban turbu sosu le birlikte servis yapın.