Sofra
Balık köftesi, İskandinav ülkelerinde ve Avrupa'da sık sık tüketilir. Zihinsel gelişimi destekleyen bir besindir. Balık sevmeyen çocuklara da üstelik balık köftesi tarifiyle balık yedirebilirsiniz.

YILDIZ ŞAHİNLER

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram haşlanmış palamut,

    çipura ve levrek karışımı

    85 gram ekmek içi

    1 adet yumurta

    Birer çay kaşığı tuz ve karabiber

    300 gram haşlanmış patates

    6 adet taze soğan

    1 yemek kaşığı yaban turbu sosu

    TEPSİYE SERPMEK İÇİN

    2 yemek kaşığı un

    KIZARTMAK İÇİN

    Ayçiçeği yağı

    SERVİS İÇİN

    Dilimlenmiş limon ve yaban turbu sosu

Derin bir kapta haşlanmış balık, haşlanmış ve ezilmiş patates, doğranmış taze soğan, yaban turbu sosu, ufalanmış ekmek içi, yumurta, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Harcı 8 parçaya bölüp elinizde yassı, yuvarlak köfteler hazırlayın. Unlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirip 15 dakika derin dondurucuda dinlendirin. Sürenin sonunda az miktarda ısıtılmış yağda önlü arkalı hafif kızarana kadar pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip dilimlenmiş limon ve yaban turbu sosu le birlikte servis yapın.