2 su bardağı soğuk süt
2 paket toz krem şanti
2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı
1 su bardağı meyve kurusu
TABAN İÇİN
1 su bardağı leblebi
1 su bardağı Hindistan cevizi
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı bitter kakao
300 gram çekirdekleri ayıklanmış hurma
ÜZERİ İÇİN
Dondurulmuş ahududu, kiraz, yaban mersini
Taban için tüm malzemeyi blender'de püre haline getirin. Orta boy yuvarlak ve kelepçeli kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Taban malzemesini elinizle bastırarak kalıba yerleştirin. Buzdolabının alt rafında 30 dakika dinlendirin. Soğuk süt ve krem şantiyi mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde koyulaşana kadar çırpın. Antep fıstığını irice kıyıp karışımına ilave edin. Üzerine küçük parçalara ayrılmış meyve kurusunu katıp karıştırın. Karışımı tabanın üzerine yerleştirip kaşığın tersi ile üzerini düzeltin. Derin dondurucuda 5 saat dinlendirin. Sürenin sonunda kalıptan çıkarın. Üzerini dondurulmuş meyvelerle süsleyip servis yapın.