Sofra
Kahramanmaraş yöresine ait ekşili çorba tarifini akşam yemeği için keyifle yapabilirsiniz. Lezzetli tarifiyle ekşili çorba.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 çay bardağı tane sumak

    1 çay bardağı buğday

    1 çay bardağı kırmızı mercimek

    2 su bardağı et suyu

    1 adet patlıcan

    Yarım demet pazı

    2 yemek kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı pul biber

    1 yemek kaşığı nane

    Tuz

Buğdayı tencereye alıp üzerini beş parmak geçecek kadar su ilave edin ve bir gece dinlendirin. Ertesi gün varsa suyunu süzüp, üzerine et suyu ilave ederek bir taşım kaynatın. Sumak ve 1 çay bardağı sıcak suyu küçük bir kapta 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda süzün ve suyu kenara alın. Yıkanıp suyu süzülmüş mercimeği tencereye ekleyip, yumuşayana dek pişirin. Kabukları soyulup küp doğranmış patlıcanı da katıp karıştırdıktan sonra pişirmeye devam edin. Pişme sırasında suyu azaldıkça iki parmağı geçmeyecek kadar su ilave edin. Kıyılmış pazı, sumak suyu ve tuz ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Üzeri için tereyağını tavaya alıp ısıtın. Üzerine nane ve pul biber ekleyip bir-iki çevirin ve ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.