Sofra
Karadeniz geleneksel tatlarından biri olan pepeçuranın ana malzemesi üzüm. Peki pepeçura nasıl yapılır? Denemek isteyenler için pepeçura tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1.5 kg üzüm (tercihen kokulu üzüm)

    7.5 su bardağı su + 1 su bardağı oda ısısında su

    1 su bardağı toz şeker

    Yarımşar çay bardağı buğday nişastası ve mısır unu

    ÜZERİ İÇİN

    Kavrulmuş fındık içi, taze üzüm ve Hindistan cevizi

Üzümleri iyice yıkayıp süzdükten sonra saplarıyla birlikte büyük bir tencereye alın. Üzerine 7.5 su bardağı suyu ve şekeri ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra orta ısıda 30 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün, posasını ince telli bir kevgir yardımıyla süzüp karıştırın. Kalan 1 su bardağı oda sıcaklığındaki su ile buğday nişastasını ve mısır ununu karıştırın. Bu karışımı tencereye ilave edin. Üzerine 1 su bardağı üzüm suyunu ilave edip iyice çırpın. Sonra kalan üzüm suyunu katıp, kısık ısıda, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp, servis kaselerine pay edin. Buzdolabında en az 4-5 saat kadar soğutun. Dilerseniz üzerine kavrulmuş fındık serpin, tane üzüm ve Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.