Ev Yapımı Adana Kebabı

Adana'nın imza lezzetlerinden Adana Kebabı'nı evinizde yapmak artık çok kolay. Bu tarifle mutfağınızda Adana'yı hissedeceksiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıyma harcı için geniş bir yoğurma kabına kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ekleyin.

  • 2

    Zeytinyağını, tüm baharatları ve buzlu suyu da ilave edin. Ele yapışmayan bir harç elde edene kadar yoğurun.

  • 3

    Streç filmle sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Ellerinizi hafif suyla ıslatarak harçtan iri bir mandalina kadar alın. Şişe bastırarak kıymayı düz ve uzun şekilde yayın. Uçlarını inceltmeden düzgünce bitirin.

  • 4

    Tüm şişleri hazırladıktan sonra tekrar buzdolabında 30 dakika bekletin.

  • 5

    Önceden ısıtılmış döküm tavada önlü arkalı orta ateşte pişirin. Lavaşın üzerine közlenmiş biber, domates ve sumaklı soğanla birlikte kebapları koyun. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.