Yufkaya Sarılı Zeytinli Köfte Tarifi

Afyon yöresinden çok farklı bir tarif: Yufkaya sarılı zeytinli köfte! Akşam yemeklerinde sofranıza lezzet katacak müthiş bir tat. Peki yufkaya sarılı zeytinli köfte nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymaları derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış biberleri, nane, maydanoz ve zeytini ilave edin. Sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
-
2
Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Yufkayı düz bir zemine serin ve kıymalı iç harcı bir ucuna boydan boya koyun.
-
3
Daha sonra rulo yapın ve 3 cm eninde kesin. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli bir tavada az yağ ile kızartın. Sıcak olarak ızgara sebzelerle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL