Sofra
Yaz sıcaklarında serinletecek bir tarifimiz var! Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz muzlu, yoğurtlu dondurma tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    4 adet muz

    500 gram süzme yoğurt

    200 gram yoğunlaştırılmış süt

    100 gram rendelenmis çikolata

Muzları küçük dilimleyin ve mutfak robotuna alın. Süzme yoğurt ve yoğunlaştırılmış süt ilave edip homojen bir kıvam alana kadar çekin. Tamamen karışıp püre haline gelince geniş bir saklama kabına alın. Üzerine rendelenmiş çikolatayı serpiştirip derin dondurucuya kaldırın ve en az 4-5 saat dinlendirin. Servisten 15 dakika önce çıkarıp hafifçe yumuşamasını sağlayın. Servis kuplarına alıp badem ve dilediğiniz meyvelerle beraber servis yapın.