Sofra
Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli anlamına gelen bu tarif Arjantin menşeli bir güzel. Evde yapmak isterseniz de tarifi oldukça kolay işte süt reçeli tarifi.

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 litre tam yağlı süt

    400 gram toz şeker

    2 çay kaşığı karbonat

    1 paket vanilya

Sütü derin bir tencereye alın. Toz şeker ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte hafifçe karıştırın. Süt kaynamaya başladığında ocaktan alıp karbonatı birkaç kaşık sıcak sütle karıştırarak tencereye ekleyin. Ardından karıştırmaya devam edin. Bu aşamada süt kabaracaktır. O sebeple karbonatı ekleme işlemini ocakta yapmamanız ve sürekli karıştırmanız önemlidir. Tencereyi yeniden ocağa alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Sütün dibinin tutmaması için her 10-15 dakikada bir karıştırın. Süt önce açık sarıya, daha sonra da açık kahverengiye dönecektir. Bu aşamadan sonra yaklaşık 1 saat daha 5 dakikada bir karıştırarak pişirin. Sütünüz önce karamel sonra da koyu bakır rengine döndüğünde ve kıvamı koyulaştığında, reçeliniz olmuş demektir. Sterilize ettiğiniz cam kavanozlara aktarıp buzdolabında 1 ay kadar saklayabilirsiniz.