Kahvaltılık Sos

Kahvaltılık Sos

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi! Taptaze domatesler, biberler ve zeytinyağının harmanlandığı bu sos, ekmeğe sürülerek kahvaltı sofralarınıza lezzet ve renk katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.

  • 2

    Kapya biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra iri parçalar hâlinde doğrayın.

  • 3

    Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Biberi ekleyip 10-15 dakika kavurun.

  • 4

    Ardından domatesleri ekleyin. Orta ateşte domates suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 40–50 dakika pişirin.

  • 5

    Ezilmiş sarımsakları ve sirkeyi ilave edin. Ardından şeker, tuz ve baharatları da katın.

  • 6

    Sos kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaşıktan yoğun akıyorsa hazırdır.

  • 7

    Sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın.

  • 8

    Oda sıcaklığında 24 saat dinlendirin. Ardından serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...