Kahvaltılık Sos

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi! Taptaze domatesler, biberler ve zeytinyağının harmanlandığı bu sos, ekmeğe sürülerek kahvaltı sofralarınıza lezzet ve renk katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
-
2
Kapya biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra iri parçalar hâlinde doğrayın.
-
3
Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Biberi ekleyip 10-15 dakika kavurun.
-
4
Ardından domatesleri ekleyin. Orta ateşte domates suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 40–50 dakika pişirin.
-
5
Ezilmiş sarımsakları ve sirkeyi ilave edin. Ardından şeker, tuz ve baharatları da katın.
-
6
Sos kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaşıktan yoğun akıyorsa hazırdır.
-
7
Sıcakken temiz cam kavanozlara doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın.
-
8
Oda sıcaklığında 24 saat dinlendirin. Ardından serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel