Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg baklavalık un
    4 adet yumurta
    400 gram margarin (eritilmiş)
    1 adet limonun suyu
    3 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    Bir buçuk kg toz şeker
    5 su bardağı su
    Bir tutam tuz
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için, şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatın. Şerbeti ocaktan alırken limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Diğer yanda un, yumurta, 1 su bardağı su ve bir tutam tuzu yoğurarak hamur yapıp çok ince 12 adet yufka açın. Yağlanmış bir tepsiye, 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş margarin sürerek, üst üste dizin. Üzerine çekilmiş cevizi ilave edin. Daha önce yapmış olduğumuz işlemi diğer altı yufkaya da uygulayıp, en üste kalan eritilmiş yağı dökün. Baklavayı önce diklemesine, daha sonra çapraz keserek 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine şerbeti gezdirin. Baklava, şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.