Sofra
Pratik hazırlanması ve nefis lezzetiyle Közlenmiş Biberli ve Ton Balıklı Sandviç Tarifi

EMİNE TUNADAN

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 adet küçük boy baget ekmek
    2 adet dolmalık sarı biber
    Sızma zeytinyağı, taze çekilmiş karabiber
    Kıvırcık marul yaprakları
    1 adet küçük boy kırmızı soğan
    1 adet olgun avokado
    150 gram konserve ton balığı
    Soya filizi
    Yeşil zeytin
    Ev yapımı mayonez

Dolmalık sarı biberleri közleyin (fırında veya ocak-ateş üzerinde). Kabuğunu soyduktan sonra dörder parça elde edecek şekilde kesin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip karabiber serpin. Kırmızı soğanın kabuğunu soyup ince, uzun parçalar şeklinde doğrayın. Konserve ton balığının yağını süzün. Avokadoyu boyuna ikiye kesip çekirdeğini çıkarın. İçini bütünlüğünü bozmayacak şekilde bir kaşık yardımıyla çıkarın ve dilimleyin. Baget ekmekleri boyuna iki parçaya kesin. Alt parçalarının üzerine ev yapımı mayonez sürün. Üzerine sırasıyla kıvırcık marul yaprakları, közlenmiş sarı biber, ton balığı, soya filizi, küçük parçalara kesilmiş yeşil zeytin ve avokado dilimlerini ilave edin. Ekmeklerin diğer parçalarını üzerine yerleştirip servis yapın.