Sofra
Sofralarınıza tüm iddiasıyla gelecek, çıtır mı çıtır, bol malzemeli ve kolaylıkla hazırlanan enfes bir börek tarifimiz var!

6-8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    12 adet baklava yufkası

    HARÇ İÇİN

    1 adet soğan

    300 gram kıyma

    3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    Birer çay kaşığı tuz, toz kırmızıbiber ve kimyon

    Yarım çay kaşığı karabiber

    SOS İÇİN

    3 yemek kaşığı tereyağı

    Yarım su bardağı süt 


    Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı


Harç için soğanı Arnica Rapid Pro mini doğrayıcıda çekin. Soğan ve kalan harç malzemesini tencereye alıp soteleyin. Sos için tereyağını sos tenceresinde eritin. Ocaktan alın. Ilınınca süt ve ayçiçeği yağını ilave edin. İyice karıştırın. Dört adet baklava yufkasının aralarına sostan sürüp üst üste yerleştirin. En üst kata sos sürmeden harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın. Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kalan sosu böreklerin üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.