Limonlu Kremalı Sos
Geçmişi çok eskilere dayanan soslar yemeklere ek bir lezzet katan aynı zamanda tadını tamamlayan karışımlardır. Bugün sizler için balık tariflerinizde kullanabileceğiniz limonlu,kremalı sos tarifi hazırladık.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını sos tenceresine alıp ocağa oturtun ve eriyene kadar ısıtın. Üzerine unu ilave edip çırpma teli ile karıştırın. Unun kokusu çıkmaya başlayınca krema, limon suyu ve limon kabuğunu katın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL