Kekik Tütsülü Kuzu Pirzola

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirzolaları zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edip buzdolabında 30 dakika bekletin. 2 Daha sonra kızgın tavada her iki yüzlerini 2'şer dakika mühürleyip derin bir tencereye aktarın. Tencerenin üzerine çelik bir süzgeç oturtun. Kekikleri içine koyun ve yakıp duman çıkmasını sağlayın. Kekikler yanmaya başlayınca üzerine bir kapak kapatıp, 1-2 dakika (kekiklerin yeterince yandığından ve duman çıkardığından emin olun) tütsüleyin. Tütsüleme işlemi bittikten sonra pirzolaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika daha pişirin. 3 Kabakları dilediğiniz şekilde kesip diri kalacak şekilde zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Etle beraber servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...