Sofra
İncir ve kaymağın buluşmasıyla ortaya çıkan enfes bir tatlı...

4 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    15 adet kuru incir

    Yarım su bardağı toz şeker

    2 su bardağı sıcak su

    1 yemek kaşığı tereyağı

    SUNUM İÇİN: Badem ve kaymak

İncirleri yıkayıp, küp şeklinde doğrayın. Çukur bir kaba alıp, üzerine sıcak suyu ilave edin ve 1 saat dinlendirin. İncirin suyunu süzüp suyu ve inciri farklı kaplara alın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. İnciri ekleyip 5 dakika kavurun. İncir suyu ve toz şeker ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kabukları temizlenmiş badem ve kaymakla birlikte servis yapın.