Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Patlıcanı rendeleyin. Biberleri incecik kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Geniş bir kaseye un, nohut unu ve mayayı koyun. Üzerine ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Daha sonra tüm sebzeleri, kavrulmuş kıymayı ve kalan malzemeyi ilave edin. Karıştırıp 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Elinizi una batırarak harçtan parçalar koparın ve arzunuza göre şekillendirin. 30 dakika daha oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın ve servis tabağına aktarın. Sosu hazırlamak için kırmızı biber hariç tüm malzemeyi blenderden geçirin. Bir kaba aktarıp ince kıyılmış kırmızı biberi ilave edin. Karıştırıp sosu da köfte ile birlikte servis yapın.