EKMEK AŞI (PAPARA)

Osmanlı mutfağının bilinmeyen lezzeti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 BAYAT ekmeği kuşbaşı doğrayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın ve servis tabağına alın.

    2 Tereyağını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleştirin.Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcaksu ilave edin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.5 dakika dinlendirdikten sona ekmeklerin üzerine gezdirin.Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.Aşçının notu:Arzunuza göre, yemeği servis ederken yoğurdun üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...