400 gram tavuk kıyması
300 gram dana kıyması
200 gram kuzu kıyması
1 su bardağı file Antep fıstığı
200 gram mantar
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
3 dilim bayat ekmek
1 adet soğan
6 adet karanfil
1 çay kaşığı karabiber
10 adet kakule tohumu
3 çay kaşığı tuz
KÖFTELERİ SARMAK İÇİN
250 gram pastırma
Kıymaları, fıstığı, ince doğranmış mantarı, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, ufalanmış bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, tuzu ve baharatları geniş bir kaba alıp iyice yoğurun. Ortası delik ve derin olmayan bir kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Pastırmaları kalıbın kenarlarından hafif sarkacak şekilde ve tüm kalıbı kaplayacak biçimde içine yerleştirin. Hazırladığınız köfte harcını pastırmaların üzerine sıkıca bastırarak yerleştirin. Kenarlardan sarkan pastırmaları harcın üzerine kapatın. Kalıbın üst kısmını pişirme kağıdı ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra 10 dakika daha fırında bekletin. Dilimleyip dilediğiniz şekilde süsleyin ve damak zevkinize göre domatesle birlikte servis yapın.