KÖFTE İÇİN
3 su bardağı haşlanmış nohut salçası
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
100 gram ceviz içi
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı toz parmesan
2 yemek kaşığı ev yapımı domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
10 yaprak taze fesleğen
1 tatlı kaşığı kıyılmış taze zencefil
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Birer çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı zeytinyağı
SOS İÇİN
3 adet közlenmiş kapya biber
200 ml krema
1 çay kaşığı toz sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer tatlı kaşığı kekik ve toz fesleğen
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yarımşar çay kaşığı karabiber ve tuz
Haşlanmış nohudun kabuklarını soyun. Tüm köfte malzemesini nohutla birlikte blender'e aktarın ve püre haline gelene kadar çekin. Dondurma kaşığı veya kaşıkla porsiyonlara ayırıp şekil verin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sos için tüm sos malzemesini püre haline gelene kadar blender'de çekin. Servis tabağına sosu yayın. Yanına dilediğiniz yeşillikleri ve limon dilimlerini yerleştirin. Pişen nohut köftelerini spatula yardımıyla sosun ve yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.