Sofra
Sofralarınıza lezzetli bir başlangıç ya da atıştırmalık olacak nohut köftesi tarifini evde olan malzemelerinizle kolaylıkla yapabilirsiniz.

15 Adet
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    KÖFTE İÇİN

    3 su bardağı haşlanmış nohut salçası

    3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

    100 gram ceviz içi

    1 adet orta boy rendelenmiş havuç

    3 diş sarımsak

    3 yemek kaşığı toz parmesan

    2 yemek kaşığı ev yapımı domates

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    10 yaprak taze fesleğen

    1 tatlı kaşığı kıyılmış taze zencefil

    Yarım çay kaşığı zerdeçal

    Birer çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz

    ÜZERİ İÇİN

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    SOS İÇİN

    3 adet közlenmiş kapya biber

    200 ml krema

    1 çay kaşığı toz sarımsak

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Birer tatlı kaşığı kekik ve toz fesleğen

    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

    Yarımşar çay kaşığı karabiber ve tuz

Haşlanmış nohudun kabuklarını soyun. Tüm köfte malzemesini nohutla birlikte blender'e aktarın ve püre haline gelene kadar çekin. Dondurma kaşığı veya kaşıkla porsiyonlara ayırıp şekil verin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sos için tüm sos malzemesini püre haline gelene kadar blender'de çekin. Servis tabağına sosu yayın. Yanına dilediğiniz yeşillikleri ve limon dilimlerini yerleştirin. Pişen nohut köftelerini spatula yardımıyla sosun ve yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.