Sofra
Kornet keki nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şık sunumuyla kornet keki tarifi.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    TABAN İÇİN

    6-8 adet dondurma korneti

    5-6 adet kepekli bisküvi

    1 çay kaşığı tarçın

    50 gram eritilmiş tereyağı

    DOLGU İÇİN

    8 yemek kaşığı krem peynir

    1 su bardağı pudra şekeri

    Yarım çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

    Yarım çay bardağı ricotta peyniri

    1 çay kaşığı vanilya

    Yarım su bardağı rendelenmiş sütlü çikolata

    Yarım çay bardağı irice kıyılmış Antep fıstığı

    ÜZERİ İÇİN

    Rendelenmiş sütlü çikolata

Taban için kornet ve bisküviyi blender'e alın. Un haline gelene kadar çekin. Üzerine tarçın ve tereyağı ilave edip elinizle iyice yoğurarak karıştırın ve hamur elde edin. Orta boy yuvarlak kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kornet hamurunu kalıba alıp kenarlarına ve tabanına elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Doldu için Antep fıstığı hariç kalan malzemeyi iyice çırpın. Antep fıstığı ekleyip karıştırın. Kalıbın ortasına yerleştirin. Üzerini yemek kaşığının tersi le düzleştirin. Üzerini kapatıp buzdolabının alt rafında 4 saat dinlendirin. Dolaptan alıp üzerine çikolata serpin ve servis yapın.