TABAN İÇİN
6-8 adet dondurma korneti
5-6 adet kepekli bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
50 gram eritilmiş tereyağı
DOLGU İÇİN
8 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım çay bardağı ricotta peyniri
1 çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı rendelenmiş sütlü çikolata
Yarım çay bardağı irice kıyılmış Antep fıstığı
ÜZERİ İÇİN
Rendelenmiş sütlü çikolata
Taban için kornet ve bisküviyi blender'e alın. Un haline gelene kadar çekin. Üzerine tarçın ve tereyağı ilave edip elinizle iyice yoğurarak karıştırın ve hamur elde edin.
Orta boy yuvarlak kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kornet hamurunu kalıba alıp kenarlarına ve tabanına elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Doldu için Antep fıstığı hariç kalan malzemeyi iyice çırpın. Antep fıstığı ekleyip karıştırın. Kalıbın ortasına yerleştirin. Üzerini yemek kaşığının tersi le düzleştirin.
Üzerini kapatıp buzdolabının alt rafında 4 saat dinlendirin. Dolaptan alıp üzerine çikolata serpin ve servis yapın.