Kayısılı ve Bademli Kek

Mevsiminde kayısılarla yapılmış lezzetli bir kek...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küçük parçalar şeklinde doğrayın.
-
2
Yumurtaları büyük bir kasenin içinde çırpın. Badem unu, mısır irmiği ve balı ekleyip iyice karıştırın. Harcı, içi yağlanmış dikdörtgen bir kalıba doldurun. Üzerine kayısıları ekleyip hafifçe bastırarak hamura batmalarını sağlayın.
-
3
Bolca file fındığı hamurun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL