
3 su bardağı kuru fasulye
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet orta boy soğan
1.5 yemek kaşığı salça
1 adet kıyılmış acı kırmızıbiber
2 diş sarımsak
4 su bardağı sıcak su
Yeteri kadar tuz
Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Ertesi gün haşlayıp suyunu süzün. Ayçiçeği yağını bir tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine 1 çay bardağı suda açılmış salçayı ilave edin. Birkaç dakika sonra fasulye, acı kırmızıbiber, sarımsak, su ve tuz ekleyin. Yüksek ısıda 10 dakika pişirin. Daha sonra ocağı kısıp, yemek suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirip servis yapın.