Sofra
Az yağlı bir balık türü olan zargana için en ideal pişirme yöntemi fırında güzelce pişmiş olanıdır. Yanına eklenecek salata ve yeşilliklerle muhteşem bir bütünlük sağlayacak olan domates soslu zargana tarifi, özellikle sonbahar aylarında sofralarınızı ziyafete çevirir.

DİLŞAT YAŞAR

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    7-8 adet zargana

    2 su bardağı rendelenmiş domates

    3 adet kapya biber

    2 adet acı kırmızıbiber

    8 diş sarımsak

    2 adet kırmızı soğan

    1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı

    Birer çay kaşığı kimyon, karabiber, zerdeçal

    3 adet defne yaprağı

    3-4 dal taze kekik

    Yeteri kadar tuz

Domates, çekirdekleri çıkarılmış kapya biber, acı kırmızıbiber, kabukları temizlenmiş sarımsak ve kırmızı soğanı mutfak robotunda çekin. Geniş bir döküm tencerede sade yağı eritin. Kimyon, karabiber ve zerdeçalı ekleyip bir-iki kez çevirin. Domatesli karışım, defne yaprakları, tuz ve kekiği ekleyip karıştırın. Karışımı tencereye alın. Suyunu hafifçe çekene kadar 15-20 dakika kısık ısıda pişirin. Sürenin sonunda 2-3 parçaya bölünmüş balıkları sosun üzerine yerleştirin. Kaynayana kadar yüksek ısıda pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp fırına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.