1 adet haşlanmış tavuk göğsü
Birer kaşığı tereyağı ve ayçiçeği yağı
2 adet pırasa
Birer adet havuç, kereviz, kırmızıbiber ve sivri biber
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı köri
4.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiberTereyağı ve ayçiçeği yağını tencereye alıp tereyağı eriyene dek ısıtın. Küçük halka doğranmış pırasa, küp doğranmış havuç, kereviz ve kıyılmış biberleri ekleyip ara sıra karıştırarak soteleyin. Un ilave edip kokusu çıkana dek kavurun. Köriyi katıp bir-iki çevirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynayana dek harlı, kaynamaya başlayınca kısık ısıda sebzeler hafif yumuşayana dek pişirin. Didiklenmiş tavuk etini ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.