2 dal pırasa
Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
1 çay kaşığı toz zerdeçal
2 yemek kaşığı tam buğday unu
2 adet kuşkonmaz
1 adet küçük boy patates
5 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
1 dal taze kekik
100 gram keçi peyniri
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tuz
PEYNİR CİPSİ İÇİN
1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniriPeynir cipsi için tüm malzemeyi karıştırın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde bu harçtan 1'er yemek kaşığı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında eriyip hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çorba için derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp, tereyağı eriyene kadar ısıtın. Zerdeçalı katıp bir-iki kez karıştırın. Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. İri parçalar halinde doğranmış sebzeleri ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tavuk suyu, tuz, karabiber ve kekiği katıp, sebzeler dağılmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. Blender'de çekip pürüzsüz bir kıvam elde edin. Son olarak keçi peyniri ve sütü ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis tabaklarına pay edip, peynir cipsleri ile birlikte sıcak olarak servis yapın.