Geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine şekeri, tereyağını, yoğurdu ve ayçiçeği yağını ilave edin. Şeker hafif eriyene kadar elinizle karıştırın. Karanfilleri havanda dövüp toz haline getirin ve karışıma katın. Yenibahar, mahlep, nişasta ve kabartma tozunu da ekleyerek elinizle karıştırmaya devam edin. Elenmiş unu azar azar katıp hamuru toparlayın. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp avucunuzun ortasında yuvarlayın. Ya da (S) şekli verin. Dilerseniz iki adet bezeyi yuvarlayıp daha sonra yan yana getirin ve burgu yapın. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.