Kuru Patlıcan Dolması

Güneşte kurutulmuş patlıcanların içi nefis harçla doldurularak hazırlanan kuru patlıcan dolması, geleneksel Adana mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları kaynar suda 4 dakika haşlayıp kenara alın.
-
2
İç harcı için tüm malzemeyi karıştırın. Haşlanıp kenara alınan patlıcanları ağız kısmında 1 parmak boşluk kalacak şekilde harçla doldurun. Geniş bir tencereye dizin.
-
3
Sos için tüm sos malzemesini çırpıp dolmaların kenarlarından tencereye ilave edin. Bir adet tatlı tabağını ters çevirip patlıcanların üzerine oturtun.
-
4
Tencerenin kapağını kapatıp, kaynayana kadar harlı ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL