Favalı Portakallı Enginar

Hafif, sağlıklı ve besleyici favalı portakallı enginar tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı, kesme şeker ve tuzu karıştırın. Enginarları tencereye yerleştirip unlu sosu üzerlerine gezdirin.
-
2
Soğanın kabuklarını temizleyip ikiye bölün ve tencereye ilave edin. Enginarlar yumuşayana kadar pişirin ve servis tabağına alın.
-
3
Fava için kıyılmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Bakla, kesme şeker, tuz ve su ilave edip, bakla yumuşayana dek pişirin. Varsa fazla suyunu süzüp blenderden geçirin. Enginarların üzerlerine pay edin ve portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL