Enginar Sarması
 
                                                Yaprak sarmasına yenilik getiren enginar sarması enginar sevenlere duyurulur bu lezzetli tarifi sizler için hazırladık
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Enginarların kararmasını önlemek için yarım limonla ovun ve yayvan bir kaba alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip kalan limonu içine sıkın ve bu şekilde beklemeye bırakın. 
- 
                    2
                    Diğer taraftan asma yapraklarını kaynayan suya atıp yumuşayana dek bekletin. Tencereden alıp soğuk suya atın. Fazla suyunu sıkın. 
- 
                    3
                    Soğan ve havuçları temizleyip halka doğrayın. Daha sonra düz bir tencerenin dibine yayın. Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. 
- 
                    4
                    Su soğuyana dek bekletip süzün. Üzerine kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 6 adet asma yaprağını iç kısmı yukarı gelecek şekilde düz bir zemine yayın. 
- 
                    5
                    Üzerlerine 1'er adet enginar koyup, iç harcı paylaştırın. Asma yapraklarını malzemenin üzerin doğru toplayın. Kalan 6 adet asma yaprağını üzerlerine örtüp bohça şeklinde sarın. 
- 
                    6
                    Tenceredeki soğan ve havuç karışımının üzerine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edin. 
- 
                    7
                    Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak enginarlar yumuşayana dek pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                    