Pazı Kavurmalı Yumurta

Pazı Kavurmalı Yumurta

Besleyici pazı ve taze yumurtanın buluştuğu bu pratik tarif, kahvaltı sofralarına sağlık ve lezzet katıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Zeytinyağını yayvan bir tencerede veya tavada orta ateşte ısıtın.

  • 2

    Küp şeklinde doğranmış kuru soğan ve pırasayı yağa ekleyin ve yakmadan hafifçe soteleyin.

  • 3

    Soğan ve pırasanın diriliği gidince tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

  • 4

    Parmak kalınlığında doğradığınız pazı veya ıspanağı da ekleyin. Ara ara karıştırarak 5-6 dakika pişirin.

  • 5

    Tavadaki karışımının iki yerinde daire şeklinde boşluk oluşturun ve bu boşluklara yumurtaları kırın.

  • 6

    Yumurtalar piştiğinde ocağı söndürün. Yumurtaların üzerini toz kırmızıbiber ile süsleyin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...