Dolgulu Pane Yumurta

Malzemeler
Yapılışı
-
1
6 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın ve soğuk suda beklettikten sonra kabuklarını soyun. Yumurtaları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve sarılarını dikkatlice çıkartın.
-
2
Bir kaba aldığınız yumurta sarılarının üzerine yeşillikler hariç tüm krema malzemesini ekleyip iyice karıştırın. Yeşillikleri ince kıyıp karışıma ekleyin. Daha sonra bir sıkma torbasına alıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
-
3
3 farklı kasenin içine ayrı ayrı un, galeta unu ve 1 adet çırpılmış yumurtayı koyun. İkiye bölünmüş haşlanmış yumurtaları önce una, ardından yumurtaya, tekrar una, tekrar yumurtaya ve en son galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
-
4
Kızaran yumurtaların fazla yağını alıp soğuması için kenara alın. Dolapta beklettiğiniz dolguyu sıkma torbası ile yumurta panelerinin üzerine sıkın. Taze otlarla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar