Peynirli, Kuşkonmazlı Salata

Peynirli, Kuşkonmazlı Salata

Taze kuşkonmazın ferah lezzeti ve peynirin yoğun aromasıyla hazırlanan bu salata, hafif ve besleyici bir öğün alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuşkonmazların alt kısmında bulunan sert kısımları elinizle bükerek kırın. Kalan kısımları yıkayın.

  • 2

    Bir tencerede su kaynatın. Kaynar tuzlu suya kuşkonmazları alın. 2-3 dakika haşlayın. Buzlu su dolu bir kaba alın. Soğuyunca süzüp bir tabağa aktarın.

  • 3

    Yumurtaları tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 9-10 dakika haşlayın. Soğuk su dolu kaba alın. Kabuklarını soyun. Dilediğiniz şekilde dilimleyin.

  • 4

    Soğanı ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklinde ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Geniş bir servis tabağına kuşkonmazları serpiştirin.

  • 5

    Yumurtaları dengeli şekilde aralara yerleştirin. Üzerine soğanı ve haşlanmış bezelyeyi ilave edin. Ardından çökelek peynirini elinizle ufalayarak kuşkonmazların üzerine paylaştırın. Kıyılmış dereotunu ekleyin.

  • 6

    Sosu için küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Sosu salatanın tamamına eşit şekilde dökün. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...