Sofra
Pratik hazırlanışı ile sofralarınıza renk katacak bahar salatası tarifimiz.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    6 adet enginar

    2 su bardağı su

    2 yemek kaşığı limon suyu

    2 adet kesme şeker

    1 demet kuşkonmaz (yaklaşık 20 tane)

    Yarım çay kaşığı karbonat

    1 su bardağı haşlanmış bezelye

    1'er demet maydanoz, dereotu ve soğan

    10 adet kornişon turşu

    2 adet avokado

    Tuz

    Sos için:

    1 adet limon

    1 çay bardağı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı mayonez

    1 tatlı kaşığı hardal

    Tuz, karabiber

    Süslemek için:

    2-4 adet altın çilek

Enginarları tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı su, limon suyu, kesme şeker ve tuz ekleyip yaklaşık 10 dakika haşlayın. Daha sonra her birini dörde bölün. Ayrı bir yerde kuşkonmazları kalan 1 su bardağı su, karbonat ve tuzla 10 dakika haşlayın.
Daha sonra buzlu suya atıp, 2 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp, her bir kuşkonmazı 3 parçaya bölün. Geniş bir kapta enginar, kuşkonmaz, bezelye, kıyılmış maydanoz, dereotu, soğan ve dilimlenmiş kornişon turşuyu harmanlayıp servis tabağına alın.
Üzerine kabukları temizlenip dilimlenmiş avokado yerleştirin. Sos için tüm malzemeyi derin bir kapta iyice çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. Altın çilekle süsleyip servis yapın.