6 dilim pastırma
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet marul
1 demet roka
Yarım demet dereotu
8 dal taze soğan
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
Sos için:
3 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
Kıyılmış kurutulmuş kırmızı biber
Küp doğranmış pastırma ve kıyılmış sarmısağı zeytinyağında soteleyin. İrice doğranmış marul, roka, kıyılmış dereotu ve taze soğanı harmanlayıp servis tabağına alın.
Üzerine pastırmalı sarmısağı serpiştirin. Sos için tüm sos malzemesin çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Pastırmayı sotelediğiniz tavaya su ve sirke ekleyip kaynatın.
Üzerine yumurtayı kırıp, beyazlaşana dek pişirin. Yumurtayı salatanın üzerine alın. Kıyılmış kurutulmuş biber serpip servis yapın.