Zeytinyağlı Zahter
Akdeniz'in en özel lezzetlerinden biri! Zahterin keskin ve aromatik tadı, zeytinyağının pürüzsüz dokusuyla birleşiyor. Zeytinyağlı Zahter, sofranıza farklı bir meze deneyimi sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zahteri iyice yıkayın. Kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Ardından soğuk sudan geçirip süzgece alın. İyice süzdürdükten sonra temiz bir mutfak bezinin üzerine serip fazla suyunu alın.
-
2
Zahteri derin bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, ince kıyılmış sarımsak, sumak ve tuzu ilave edin.
-
3
Tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Kapağını kapatıp en az 6 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin.
-
4
Servisten önce karıştırın. Oda sıcaklığında zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
AŞÇININ NOTUSofra Sırları
* Zahteri çok fazla haşlamayın. Hafif diri kalacak şekilde haşlanması yeterlidir.
*Nar ekşisi, limon ve zeytinyağı oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Zahter çok baskın bir aroma taşıdığı için asiditeyle dengelenmesi önemlidir.
*Zahteri 1-2 gün önceden marine edip bekletirseniz daha lezzetli olur.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu