Sofra
Bilindik tatlar dışında farklı sebzelerle turşu hazırlamak isterseniz, yerelması turşusunu denemenizi öneririz…

1 Kavanoz
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 kg yer elması

    5-6 adet nohut

    2-4 diş sarmısak

    Salamura için:

    5 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş su

    Bir buçuk su bardağı sirke

    İki buçuk yemek kaşığı kaya tuzu

Salamura için sirke ve kaya tuzunu, tuz eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp, su ilave edin ve karıştırın. Daha sonra soğumaya bırakın.

Yer elmalarını yıkayıp, iyice fırçalayın. Her birini iki parçaya bölüp, temiz ve kuru bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine salamurayı gezdirin. Kabukları temizlenmiş sarmısak ve nohut ilave edip, kapağını sıkıca kapatın. Arada bir sallayıp, kuru ve güneş almayan bir yerde 2-3 hafta dinlendirin.