Nar Taneli Girit Ezmesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ezine peynirini bir çatal yardımıyla derin bir kapta ezin.
-
2
Üzerine tuzsuz lor peynirini, ezilmiş sarımsağı ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin.
-
3
Tüm malzemeyi, pürüzsüz ama hafif pütürlü bir doku alana kadar çatalın tersiyle ezerek karıştırın. (Daha pürüzsüz bir kıvam isterseniz el blender'i kullanabilirsiniz.)
-
4
Hazırladığınız mezeyi şık bir servis tabağına yayın.
-
5
Servisten hemen önce üzerine cömertçe nar tanelerini serpin.
-
6
Birkaç taze nane yaprağı ile süsleyin ve üzerine son bir kez sızma zeytinyağı gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
YILDIZ ŞAHİNLER