Güveçte Pastırmalı Patates

Pastırmanın tadı güvecin lezzetiyle birleşiyor! İşte güveçte pastırmalı patates tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patateslerin kabuklarını soyup tuz eklenmiş az suda haşlayın. Suyunu süzüp çatal yardımıyla ezin.
-
2
Henüz sıcakken tereyağı, krem peynir, süzme yoğurt, taze soğan, sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Patatesi fırın kabına aktarıp düzeltin.
-
3
Üzerine kaşar peyniri ve pastırmaları ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak servis yapın.
Aşçı Şefika Günyel
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL