Pancarlı Yumurta Turşusu

Yumurta ve turşu sevenler için pancarlı yumurta turşusu tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları katı şekilde haşlayın. Diğer taraftan 1 adet pancarı soyup 3-4 su bardağı suda yumuşayana ve suya rengini verene kadar haşlayın.
-
2
Sudan alıp küp doğrayın. Turşunun suyunu hazırlamak için ılınan pancar suyunun içine sirke, bal, soyulmuş sarmısak, tuz ve baharatları ekleyin.
-
3
Sterilize edilmiş 1 litrelik kavanoza doldurup karıştırın. Soyulmuş yumurtaları ve pancarları dikkatlice kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırın.
-
4
Turşunuz buzdolabında 3-4 gün içinde hazır olacaktır. Bu şekilde 3 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL