Enginarlı Humus

Enginarlı Humus
KOLAY 20 DAKİKA 4 KİŞİLİK

Humusun o bildik lezzeti, enginarın kalp dokunuşuyla bambaşka bir seviyeye çıkıyor. Enginarlı Humus, zeytinyağlı mezelerin en farklı ve en lezzetli haliyle sofralarınızda.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Haşlanmış nohut ve enginarları mutfak robotuna alın. Üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Kıvamı çok yoğun olursa 1-2 yemek kaşığı su ilave ederek açabilirsiniz.

  • 2

    Karışımı tadın, gerekirse limon suyu ya da tuz ekleyerek damak tadınıza göre ayarlayın.

  • 3

    Humusu servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin, birkaç haşlanmış nohut tanesi, kıyılmış maydanoz ve arzuya göre toz kırmızıbiber serpin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

    AŞÇININ NOTU

    SOFRA SIRLARI

    *Haşlanmış enginarı çok iyi süzün. Fazla su humusun kıvamını bozar.
    * Haşlanmış nohudun kabuklarını ayıklarsanız daha ipeksi bir kıvam elde edersiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...