Kuşkonmaz Turşusu

Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz kuşkonmaz turşusu tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Salamura suyu için suyu kaynatın. Sıcakken içine tuzu ekleyin eriyene kadar karıştırın. Su soğuduktan sonra yoğurt suyunu ilave edin. Hepsini iyice karıştırıp kenara alın.
-
2
Kuşkonmazların kalın olan kök kısımlarını kesin. Turşu kavanozuna sığacak boyda kesin. Hafif dişe gelecek kıvamda buharda haşlayın. Daha sonra kavanoza dik olacak biçimde yerleştirin. Yerleştirirken de aralarına kabukları temizlenmiş diş sarımsakları, kişnişi, karabiberi, kereviz yapraklarını koyun.
-
3
Salamurayı tüm malzemenin üzerini örtecek kadar kavanoza ilave edin. Elinizle malzemenin üzerine hafifçe bastırın. Kapağını sıkıca kapatın. 8-10 gün sonra turşunuz yenmeye hazır hale gelecektir.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL