Salatalık Turşusu

Salatalık Turşusu

Sofranıza ferah bir esinti getirin; taptaze salatalık turşusunun ekşi dokunuşu, geleneksel lezzeti modern bir şıklıkla buluşturuyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    2 litre suda kaya tuzunu iyice eritin. Bu suyu bir gece dinlendirin.

  • 2

    Salatalıkları yıkayın ve sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Daha sonra, içlerine suyun geçmesi için büyük bir iğneyle birkaç yerinden delin.

  • 3

    Salatalıkları diklemesine kavanoza yerleştirin. Aralarına ayıklanmış sarımsakları ekleyin.

  • 4

    Bir gece beklemiş tuzlu suya 2 su bardağı üzüm sirkesini ilave edin ve karışımı kavanoza doldurun.

  • 5
    Üzerine kereviz saplarını ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 1 hafta bekletin. 1 hafta sonunda salatalık turşusunu tüketebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...