Salatalık Turşusu
Sofranıza ferah bir esinti getirin; taptaze salatalık turşusunun ekşi dokunuşu, geleneksel lezzeti modern bir şıklıkla buluşturuyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
2 litre suda kaya tuzunu iyice eritin. Bu suyu bir gece dinlendirin.
-
2
Salatalıkları yıkayın ve sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Daha sonra, içlerine suyun geçmesi için büyük bir iğneyle birkaç yerinden delin.
-
3
Salatalıkları diklemesine kavanoza yerleştirin. Aralarına ayıklanmış sarımsakları ekleyin.
-
4
Bir gece beklemiş tuzlu suya 2 su bardağı üzüm sirkesini ilave edin ve karışımı kavanoza doldurun.
-
5
Üzerine kereviz saplarını ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 1 hafta bekletin. 1 hafta sonunda salatalık turşusunu tüketebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL