Sarımsaklı Enginar Püreli Bahar Tabağı

Misafirlerinize özel, hem sağlıklı hem de göz alıcı bir tabak hazırlamak isteyenler için harika bir seçenek: Sarımsaklı Enginar Püreli Bahar Tabağı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginar çanaklarını küçük doğrayıp tencereye alın. Taze sarımsak başlarını ekleyin. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, enginarlar yumuşayana kadar haşlayın.
-
2
Enginar püresi için tencerenin içindeki sarımsakları alıp çatalla ezin. Suyunu süzdüğünüz enginarları, 1 yemek kaşığı zeytinyağını, sarımsakları, tahini, tuzu ve baharatını ilave edip püre haline getirin.
-
3
Enginar püresini servis tabağına aktarın, üzerine doğranmış çilek, semizotu dalları ve haşlanmış siyah pirinci ekleyerek tabağınızı tamamlayın.
-
4
En son kalan sızma zeytinyağını gezdirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler